Intrebari

Întrebări frecvente

Cele mai frecvente întrebări care mi-au fost adresate le puteți găsi aici.

Cu siguranță, DA !
În calitate de storyteller, îmi propun ca scop principal să capturez discret și cu îndemănare povestea din spatele momentelor, cât mai sincer și semnificativ, pe măsură ce ele se întâmplă, fară să direcționez sau să intervin. Această abordare mă ajuta să dezvălui adevărată esență a caracterului vostru, al invitaților și al experienței voastre.
Este frumos să ai poze cu mirii zâmbind la cameră, dar cred că o nuntă este mai mult decât atât. Este vorba despre documentarea poveștii de dragoste, nu doar momentele mari, fiecare moment, fiecare privire, fiecare lacrimă, fiecare zâmbet, toate acestea așteaptă să fie capturate și prețuite pentru toată viață.
Iluminarea mea preferată este cea naturală, iar uneorie când este momentul potrivit, mă mai folosesc de posing și ofer indicații, dar prefer și încurajez să cultiv momente sincere pe parcursul ședințelor foto.
Vă voi ajuta să vă simțiți confortabil și să aveți o experiență extraordinară, și în final o să îmi spuneți că a fost foarte ușor să pozezi.
Pentru potrete vă voi duce la locul potrivit, cu lumina potrivită și vă voi oferi îndrumare. În timpul pregătirilor, ceremoniei și a petrecerii mă voi amesteca printre oaspeți.
Da! O colecție de fotografii de nuntă nu ar fii completă fără detalii frumos capturate și fotografii cu familia, o să fac toate forografiile la care vă așteptați de la un bun fotograf de nuntă. Îmi place să fiu atent la detalii, de la rochie, bijuterii, pantofi, flori la mâncare și decor, dar am grijă ca și personele importante pentru voi să nu lipsească din fotografii.
Sigur, trimiteți-mi un mail.
În echipa suntem, aproape tot timpul, doi oameni: eu și un asistent. În funcție de complexitatea proiectului iți pot asigura mai mulți fotografi / cameramani la eveniment. Asistentul nu are rol de al doilea fotograf, el este acolo pentru a-mi oferi o mână de ajutor. Asistentul are grijă de echipamente, aseaza lumina la biserica sau în orice alt moment al nunții noastre, mai exact el face tot ce este necesar pentru a-mi ușura munca și astfel eu pot fi cât mai creativ. Al doilea fotograf este complet dedicat fotografierii dintr-un alt unghi și este recomandat pentru nunțile cu un număr mare de invitați (peste 250) sau organizare foarte complexă (momente care se întâmplă simultan dar în locații diferite).
Perezenta mea la oficierea stării civile într-o altă zi decât cea a nunți este posibila. În anumite perioade ale anului (în funcție de disponibilitate) ofer ședința foto save the date / fotografierea cununiei civile cadou mirilor. Fac acest lucru că un gest de generozitate, dar și pentru a îi obișnui pe aceștia cu ideea de a fi fotografiați, de aș depăși tracul și de a crea o relație personală. Pentru mai multe informații nu ezitați să îmi scrieți.
DA ! Ședința foto din ziua nunții este dedicată doar pentru voi doi. Este considerată parte integrată și nu este listată / taxată separat. Pentru aceasta vă recomand să alocați 2 ore din programul zilei, fară a include drumul dus-întors până la locație.
Scopul meu e să spun o poveste … pe deplin, complet și într-un mod frumos. Când mă angajezi, nu angajezi doar un alt furnizor, ci câștigi un prieten. Sunt acel prieten care te prețuiește pe tine și toate amintirile importante din ziua voastră specială. Procedând astfel, subliniez calitatea în locul cantității, folosint filozofia “mai puțin este mai mult”.

Mai degrabă vă ofer câteva sute de fotografii “omgwtfwow”, decât câteva mii de fotografii “mediocre și plictitsitoare” care nu ar aduce niciun plus real. De asemenea, nu mă plafonez când vine vorba de cantitatea de fotografii făcute. În timpul zilei fac aproximativ zece mii de fotografii, dintre care de obicei cuplurile mele primesc între 500 și 1000 de imagini care spun povestea nunții lor.

Mă alegeți pe mine și vă voi livra toate fotografiile care vă vor spune povestea, astfel încât copiii, nepoții și stră-nepoții voștri o să poată să vă privească și să afle mai multe despre voi într-o zi.
Veți primi o scurtă previzualizare a nunții în aproximativ 2 săptămâni de la nuntă. Link-ul cu toate fotografiile editate o să fie gata în aproximativ 6 săptămâni de la nuntă.

Scopul meu este să ofer cele mai uimitoare imagini cât mai repede posibil. Satisfacția voastră completă e principalul lucru care mă determină să fac asta. Vreau să ofer imagini extraordinare și vreau să pun în ele aceași pasiune și entuziasm cu care v-ați obișnuit, la fel că în ziua nunții voastre ! S-ar putea să vedeți la alți fotografi un termen mai rapid de predare, cu toate acestea nu promit un timp mai scurt deoarece investesc mult timp în prelucrarea fotografiilor voastre.

Fotografiile sunt un lucru cu care o să rămâneți pentru tot restul vieții voastre, astfel încât vreau să mă asigur că fiecare imagine pe care o ofer este ceva de care sunt mândru și am dat ceea ce e mai bun din mine pentru acest lucru.
Dacă nu doriți să așteptați, vă pun la dispoziție serviciul expres editare, luați legătură cu mine pentru prețuri.
Vă voi trimite prin mail galeria online protejată prin parolă de unde o să puteți viziona și descarcă fotografiile de pe un computer, tabletă sau de pe telefon. Puteți partaja linkul cu prietenii și familia, astfel încât să poată vedea aceste fotografii.
Veți obține toate fotografiile la dimensiunea lor maximă, fără watermark.

Fișierele brute (RAW), needitate nu sunt disponibile pentru vizualizare sau cumpărare. Ele nu reflectă rezultatul final și practic sunt inutilizabile fară o prelucrare corespunzătoare.

Fișierele brute selectate pentru post-procesare ajung să fie livrate ca și JPEG-uri de cea mai înaltă calitate după ce mă asigur cu atenție că s-au făcut corecții pentru culori, luminozitate, crop și atmosferă.


După livrarea imaginilor editate, RAW-urile nu sunt păstrate. Dacă doriți neapărat să primiti și fotografiile brute, în format RAW, este posibil contra unui cost de 1000 euro.

Folosesc echipament Canon din gama profesionala ca și echipament principal și de rezervă. Daca vă interesează detaliile, folosesc camere Full-Frame și lentile Prime. Pentru mai multe detalii, vă rog să mă contactați.
E greu când tot ceea ce iți dorești sunt fotografii uimitoare pentru ziua voastră specială, te uiți la prețul pentru fotografiile de nuntă și te descurajezi. Putem ajunge împreună la un acord special de plată, în mod normal suma este împărțită în doua, dar putem discuta despre posibilități. Fotografiile voastre sunt tot ceea ce rămân pentru a vedea trecutul. Vă rog, când vine vorba de #bani nu vă temeți să vorbiți cu mine.
De la pregătirea miresei, pregătirea mirelui, ceremonie civilă și religioasă, dans și petrecere, sunt alături de voi pentru o întreagă experiență. Ofer o acoperire completă, complet cuprinzătoare, fără limite de timp, fără limite de imagini realizate și limite de locații. Nimic care să vă distragă atenția de la ziua voastră perfecta sau de la obiectivul meu de a spune povestea completă a zilei în cel mai creativ și frumos mod posibil.

Oferta foto pentru nunți conține mai multe pachete construite cu mare grijă și experiență de câțiva ani în fotografia documentară. Vă puteți completa pachetele de nuntă cu articole suplimentare, cum ar fi materiale de print sau ședințe foto suplimentare. Nu este posibilă o retrogradare pentru aceasi sumă, dar sunt bucuros să creez un pachet personalizat, dacă este solicitat.
Pentru a arunca o privire peste oferta de nuntă, pur și simplu poți complecta formularul din pagina de Contact.
Nu, ofer doar servicii de fotografie.
Deși la o prima vedere s-ar putea să nu fie foarte evident, fotografia și filmarea sunt arte destul de diferite. De aceea consider că ar trebui să beneficiați la maxim de priceprea fiecărui profesionist din domeniul lui de activitate.
Daca doriți, vă pot recomanda un videograf foarte talentat, cu care lucrez deseori și o să vă placă cu siguranță.
Foarte multe dintre cuplurile cu care am colaborat au făcut rezervarea datei prin semnarea contractului fară o întălnire personală. Cuplurile locale vor beneficia de o întălnire personală cu mine. Cu toate acestea, sunt bucuros să programam și un video-call. Mulți clienți din afara orașului au făcut acest lucru și totul a ieșit foarte bine. Putem găsi întotdeauna timp și metode care să funcționeze !
Pentru a oferi tuturor cuplurilor mele cele mai bune fotografii de nuntă cred că e important să pot crea relații și să vă cunosc cu adevărat, pe voi și povestea voastră. În timp ce iubesc petrecerile și îmi doresc să fotografiez fiecare nuntă care sosește la mine, datorită volumului mare de cereri pe care le primesc, nu pot să țin data rezervată fără un avans, iar locurile pentru rezervări sunt limitate, așa că, îndată ce vă hotărați să lucrăm împreună complectați de aici formularul de contact.

De obicei majoritatea clienților își rezervă data cu cel puțin cu un an în înainte. Dar acest lucru nu înseamnă că unele date nu pot fi disponibile cu câteva luni înainte de nuntă. Cu cât reușiți să luați o decizie mai repede cu atât o să ne fie mai ușor să confirmăm data aleasă.
După ce ați analizat portofoliul și site-ul, în special informațiile din pagina de investiție și întrebările frecvente, trimiteți-mi o cerere și spuneți-mi totul despre voi. Pagina de contact o să vă fie de folos.
Pentru a rezerva data este necesară semnarea unui contract și achitarea unui avans care constă în 25% din pachetul ales. Acest lucru se poate face atât online cât și în Cluj-Napoca.
Conform contractului pe care îl semnați – taxa de rezervare (avansul) este nerambursabilă. Nu există rambursări pe niciun pachet, cu excepția cazului în care se stipulează altfel în contract.
Dacă nunta are loc înafara județului Cluj, atunci o să am nevoie de cazare.
În timpul zilei, sunt complet mulțumit cu un sandvici, o cafea și un pahar de apă. La petrecere, aș prefera să mâncam în aceasi cameră (la o masă separată), așa că nu îmi vă lipsi niciun moment și sunt la timp pentru momente spontane. Niciun loc în cameră ? Nici o problemă. Plasează-mă într-o cameră separată, dar cât mai aproape de voi. De asemenea mă simt foarte bine și la “masa artiștilor”.
Ideea drepturilor de autor este de obici neînțeleasă de multă lume. Dreptul de autor al imaginilor aparține fotografilui, pentru că el este cel care creează materialele. Aveți toate drepturile pentru a descarcă, tipări și utiliza fotografiile în scopuri personale. Fotografiile prind viață când sunt tipărite, daca aveți nevoie de ajutor pentru realizarea unui album, anunțați-mă.
Dacă aveți și alte întrebări puteți oricând să mă contactati la 0745 935 306, pe Facebook, Instagram, WhatsApp sau pe mail.

Vreau să surprinz ziua așa cum vreți să v-o amintiți.